Groene vingers?

GROENE VINGERS EN VEEL VOLDOENING

Op zorgboerderij Lenteheuvel organiseren we verschillende vormen van dagbesteding voor mensen met een zorgvraag of een beperking. We merken dat het meedraaien en het nemen van verantwoordelijkheid op de boerderij onze cliënten enorm veel voldoening geeft.

Onze bewoners en mensen voor dagbesteding werken in de moestuin, doen het groen onderhoud en zijn druk met het kweken van de lavendel, deze willen we in voorjaar 2017 gaan verkopen. Dit gebeurt op ons eigen erf.

HET TUINONDERHOUD ZOALS HET SCHOFFELEN IS WEER BEGONNEN. ALS DE ZON SCHIJNT NEMEN WIJ ECHT DE TIJD EN GAAN DAN BIJVOORBEELD MET EEN KONIJN OP SCHOOT OP EEN BANKJE ZITTEN. WIJ GENIETEN VAN HET BUITEN ZIJN. DAT DOET IEDEREEN GOED, INCLUSIEF ONSZELF. – JUDITH TEEKENS Daarnaast is er op het erf ook werk in het onderhoud van het groen. Ieder seizoen heeft zijn eigen specifieke werkzaamheden. Snoeien, maaien, het schoffelen van de tuin, werken in de moestuin en het plukken van appels, peren en pruimen uit onze fruitbomen.

Lees meer

Activiteiten passend bij de zorgvraag

Het gevoel er écht toe te doen zet mensen in bloei. En daar doen wij het voor. De mensen die bij ons komen hebben een beperking, maar zijn niet anders dan wij. Ook zij voelen voldoening en krijgen zelfvertrouwen als ze leren, werken en iets moois opleveren.

Naast de kwekerij werken onze cliënten ook mee in het verzorgen van onze dieren, hun verblijven,  worden er producten gemaakt voor in ons Thuus en onze webshop, ook wordt er gewerkt aan en het groenonderhoud op het erf. Daarnaast organiseren we activiteiten passend bij de specifieke zorgvraag.

Wilt u informeren naar de mogelijkheden voor dagbesteding, het afstemmen van activiteiten en zorgbegeleiding? Neem dan contact met ons op:
06 4123 0310

info@zorgboerderijlenteheuvel.nl

First image