Groene vingers? Creatief?

GROENE VINGERS EN VEEL VOLDOENING

Op Lenteheuvel organiseren we verschillende vormen van dagbesteding voor mensen met een zorgvraag of een beperking. We merken dat het meedraaien en het nemen van verantwoordelijkheid op de boerderij onze cliënten enorm veel voldoening geeft.

Onze bewoners en deelnemers werken in de moestuin, pluktuin en doen het groen onderhoud rondom het erf van de boerderij.

HET TUINONDERHOUD ZOALS HET SCHOFFELEN IS WEER BEGONNEN. ALS DE ZON SCHIJNT NEMEN WIJ ECHT DE TIJD EN GAAN DAN BIJVOORBEELD MET EEN KONIJN OP SCHOOT OP EEN BANKJE ZITTEN. WIJ GENIETEN VAN HET BUITEN ZIJN. DAT DOET IEDEREEN GOED, INCLUSIEF ONSZELF. – JUDITH TEEKENS Daarnaast is er op het erf ook werk in het onderhoud van het groen. Ieder seizoen heeft zijn eigen specifieke werkzaamheden. Snoeien, maaien, het schoffelen van de tuin, werken in de moestuin en het plukken van appels, peren en pruimen uit onze fruitbomen.

Activiteiten passend bij de zorgvraag

Het gevoel er écht toe te doen zet mensen in bloei. En daar doen wij het voor. De mensen die bij ons komen hebben een beperking, maar zijn niet anders dan wij. Ook zij voelen voldoening en krijgen zelfvertrouwen als ze leren, werken en iets moois opleveren.

Naast het groen onderhoud werken onze deelnemers ook mee in het verzorgen van onze dieren, hun verblijven, worden er producten gemaakt voor in ons Thuus en onze webshop. Daarnaast organiseren we activiteiten passend bij de specifieke zorgvraag.

Wilt u informeren naar de mogelijkheden voor dagbesteding, het afstemmen van activiteiten en zorgbegeleiding? Neem dan contact met ons op:

info@zorgboerderijlenteheuvel.nl

First image