Samen maar zelf wonen

EEN EIGEN VOORDEUR

In de voormalige koeienstal van zorgboerderij Lenteheuvel zijn zes mooie appartementen gebouwd. Deze appartementen worden verhuurd aan mensen die hun zorg en begeleiding uit de wet langdurige zorg middels persoonsgebonden budget (PGB) bij ons inkopen.

Zorgboerderij-Lenteheuvel---juni-2016-0003076

Elk appartement heeft zijn eigen badkamer en een kleine keuken. In de gezamenlijke ruimte wordt gekookt en naar behoefte wordt er samen gegeten. Onze boerderij, waar wij met ons gezin wonen, is geschakeld aan de ruimte van de appartementen. Hierdoor ontstaat er een huiselijke sfeer, wordt er nabijheid geboden en zijn we betrokken. Elke appartement heeft zijn eigen tuin en zijn eigen voordeur.

De bewoners hebben écht hun eigen huis, hun eigen plek, hun eigen thuis. Dat vinden wij ontzettend belangrijk. Het maakt de bewoners verantwoordelijk en het geeft ze een gevoel van zelfstandigheid. Daarnaast zijn ze dichtbij ons, dichtbij elkaar en is er een mooie sociale omgang met elkaar.

Joery, een bewoners; Hij straalt bij de vraag of het wonen op zijn nieuwe plekje is, wat hij had verwacht. “Veel meer dan dat, alles is leuk hier”, klinkt het enthousiast. Joery voelt zich thuis. Na een stageperiode is hij nooit meer weggegaan. Met de andere bewoners is het leuk. Ik kan heel goed met Pascalle. Hij gaat wel eens mee naar mijn moeder en samen zitten wij op voetbal in Kampen.”

content_image5

Lees meer

Intakegesprek

Bent u of ben jij benieuwd of zorgboerderij Lenteheuvel een passende plek is voor een specifieke zorgvraag? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
06 4123 0310 Judith Teekens

06 2500 7562 Allard Teekens

info@zorgboerderijlenteheuvel.nl

First image
De appartementen in de voormalig stal